Jaguar MK2

Jaguar MK2

"Grace, Space and Pace"

Kleur
Ivory White
Bouwjaar
1967
Topsnelheid
100 km/uur
Transmissie
Handgeschakeld

De sierlijke rondingen, het vele chroom die te zien zijn tot in de omlijstingen van de grote ramen, maken het rijden in deze Jaguar een plezier.  Het is duidelijk dat het werd ontworpen in een land met een oude monarchie.

Bijzonderheden van deze oldtimer

Deze Jaguar is in 1999 geïmporteerd uit de verenigde staten. Door de jaren heen is de auto compleet gerestaureerd en is echt een plaatje om te zien. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant hebben de nodige aandacht gekregen; het interieur is volledig gerestaureerd. Het hout is echt hout, en het zwarte leder is in nieuwstaat.

Het dashboard is duidelijk ontworpen door mannen die tijd hadden doorgebracht in de cockpit van een Brits jachtvliegtuig. Platte en grote zwarte meters, duidelijk gelabelde tuimelschakelaars en blauwe verlichting, het is een machine, gemaakt om te worden bestuurd door mensen die dingen gedaan willen krijgen

Karakter

De Jaguar is eenvoudig te rijden. De sterke 6-cilinder zoemt er rustig op los. De stuur- en rembekrachtiging zorgen ervoor dat de auto makkelijk te rijden is en de carrosserie is redelijk overzichtelijk. Gezien de 210 pk, kan de auto ook in het huidige verkeer goed meekomen.