Cobra

AC Cobra the legendary Carrol Shelby car

Kleur
Crème
Bouwjaar
1979
Topsnelheid
120 km/uur
Transmissie
Automaat

AC Cobra, een set letters die onlosmakelijk verbonden zijn met de legendarische Carrol Shelby.

Carroll Shelby was niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp van de Cobra, maar ook de “vader” van de Ford Mustang.

Is een Cobra niet de auto waar je al van droomde toen je klein was? Zelf rijden in deze iconische 2-zitter kan nu werkelijkheid worden!

Stel je eens voor… Je wordt wakker op een mooie zonnige dag en de Cobra staat startklaar en glimmend te wachten om uitgelaten te worden. Temmen is de term, met een dikke motor en een diepe roffel wil je van deze auto genieten!

De lijnvorming is tijdloos, het ontwerp simpelweg geniaal. Behalve het origineel is de Cobra door veel bouwers op eigen wijze geïnterpreteerd. Deze Cobra is van Dax, de grootste en meest bekende replica-bouwer van de Cobra. Ja, deze Cobra is met zijn small-body een unieke replica, want een originele (wide-body) kost inmiddels ruim €1 miljoen euro. Desalniettemin vertegenwoordigt deze Cobra inmiddels een serieuze waarde.

Deze Cobra is voorzien van series 3 Jaguar techniek, techniek zoals deze bedoeld is en dat voel je meteen!

Deze Cobra is makkelijk te rijden. De Cobra is voorzien van softtop, maar zeg nu eerlijk als cabrio is een Cobra toch veel mooier ? De ontwerper heeft dat met het ontwerp van deze cabrio ook gedacht, en vandaar dat deze Cobra niet volledig waterdicht is; er kunnen enkele regendruppeltjes naar binnenkomen tijdens een ritje, maar wie gaat dan ook met een Cobra rijden als het regent?

Wil jij ook genieten op een bijzondere dag of een dagje toeren, aarzel dan niet maar neem snel contact met ons op!