Volkswagen Golf 1 Cabriolet

De Golf 1 als 'aardbeienmandje' dankzij de rolbeugel

Kleur
Wit
Bouwjaar
1987
Topsnelheid
120 km/uur
Transmissie
Handgeschakeld

Sun, Moon and Cabriolet

 

Genieten in het “aardbeienmandje”

De Golf Cabrio is gelanceerd met de slogan ‘Sun, Moon and Cabriolet’. De Golf Cabrio is de succesvolle opvolger van de Kever Carbiolet en is eveneens door carrosseriebouwer Karmann ontwikkeld. De Golf is de eerste auto van VW met een watergekoelde viercilinder motor die voorin is geplaatst.

Van de Golf Cabriolet zijn verschillende uitvoeringen op de markt gekomen. Van deze Golf Cabriolet zijn in veertien jaar zo’n 389.000 exemplaren geproduceerd, en is daarmee één van de succesvolste cabrio’s ter wereld. De Golf Cabriolet van het 1e type wordt ook wel het ‘aardbeienmandje’ genoemd, mede door de vaste en stevige rolbeugel boven de B-stijl die in de jaren ’70 een karakteristiek veiligheidsonderdeel van de Golf Cabriolet is geworden.

Wat is er nou aangenamer dan de soft-top neer te klappen, de zon op je gezicht te voelen en bovenal volop te genieten van al het moois dat de omgeving en natuur je te bieden heeft! Maar geen nood, met de soft-top in gesloten toestand kun je ook een regenbui goed trotseren.

Onze Golf Cabrio:

Standplaats: Eijsden
Verhuur: zelf te rijden
Bestuurder: minimaal 24 jaar en 1 jaar rijbewijs
Kleur: wit
Bouwjaar: 1986
Gewicht: 1038 kg
Topsnelheid: 100km/h
Transmissie: handgeschakeld

De Golf Cabrio is voor vele doeleinden te gebruiken, van dagritje tot en met bruidsauto. (Bruids-) kinderen zitten comfortabel en veilig met de gordels om op de achterbank. Ondanks dat de auto geen stuurbekrachtiging heeft, laat de auto zich gemakkelijk sturen en rijden.